2009-08-01 327 浏览
终于有机会做首位写食评嘅人,好开心呀。今日同老公嚟佐敦做D嘢,办完事就念起之前系庙街附近食过间好味煲仔饭,所以就想食,但我哋行嚟行去都揾唔到果间食店,最后见到呢度有煲仔饭食,就嚟试吓啦。一入到去,有个阿哥叫我哋坐corner 位,张枱都OK大,两个人坐都唔错。跟住我哋就order食物,我哋要咗咸鱼肉片煲仔饭和滑鸡煲仔饭,煲仔饭喺即叫即做,等咗二十分钟咸鱼肉片煲仔饭先到,一打开个盖就闻到好香,加上甜豉油,卖相唔错,试一啖先,好似湿咗D㖞,肉片唔错,咸鱼就冇味,overall就一般啦。跟住滑鸡煲仔饭到嘞,阿哥话要焗一阵先食,哎哟!原来要焗一阵先食嘅,唔怪得知个肉片煲仔饭湿咗D啦,傻瓜咗tim。我哋先食完个肉片饭,才打开滑鸡煲个盖,哗!真喺有分别,呢果够干身,D鸡都好味!原本都几好嘅,点知食吓食吓嘅时候,老公话有只小强喺我隔离行嚟行去,望一望,有一只小强行紧,又有一只死咗,唔想再睇嘞,快D食快D走啦。 其实呢间可以再嚟嘅,但就唔好坐corner位,切记!
终于有机会做首位写食评嘅人,好开心呀

,D鸡都好味

咸鱼肉片煲仔饭