2024-01-22 351 浏览
今次去咗间「茶煲」食饭,记住,系食饭唔系饮茶㖞!哩度既环境开扬,座位都够舒服,话说返个𩠌喇。首先点咗盘虾饺,个虾饺啖啖虾肉,食落去弹牙得嚟,个皮又系几透明𠮶种,一啖咬落想唱「弹起我心爱的虾饺」!桂花糕和芒果布甸都系必点,尤其系芒果布甸,食落去满口芒果香,口感顺滑到冇朋友。😉同爸爸一齐过嚟,我哋俩大老爷唔好意思,直插主题,点咗牛魔王海鲜花胶,汤底拣咗椰子鸡汤,真心唔错,鸡汤甜度啱啱好,而家食餐汤都要汤底好味,呢间做得到。花胶腍滑中带Q,雪花牛肉同极品牛肉,一个注重口感,一个突出牛味,简直系擒货,食完之后觉得自己都升呢个牛魔王。👑🐂虎虾和海蚬呢啲海鲜都新鲜爽脆,花胶有补又可以清热气,痛快淋漓!至于鲜虾滑同鲮鱼滑瞓身,软绵中又得到鲜味,食呀食都系嗌得滚烫滚烫,真系够晒开心。😍收尾𠮶阵,朱古力雪糕入口即化,真系锡住小朋友心口。下一次要试下早茶,睇吓点心系咪都咁正!总之,「茶煲」值得一试,好味到让人忍唔住多嚟几转!🥟✨