2023-06-05
店内有好多熊仔嘅攞设🧸熊仔曲奇好多地方都有得买 不过呢间系主打低油低盐就好少有😌呢间店舖位于尖沙咀乐道 佢地除咗有香港制造嘅熊仔曲奇之外 仲有饮品、古早味蛋糕、肉松蛋糕添 😄当香港手信买嚟送比海外朋友就岩哂我地简咗4 味熊仔曲奇🍪熊仔曲奇用铁罐装住包装精美四打开之后香喷喷 呢盒熊仔&曲奇系香港制造有以下4种口味:原味、朱古力、咖啡、抹茶一打开盒就闻到曲奇嘅香味 曲奇入口松化 有好香浓嘅牛油味😃最钟意系朱古力🍫味道够哂香浓牛油味好突出 抹茶味同朱古力味都够哂浓味 抹茶带点甘香 而咖啡曲奇都好香咖啡味 食完都唔会太过甜腻💗另外仲买埋佢地嘅海苔肉松卷😌每件嘅馅料都好足🥳表面舖满哂大量紫菜同肉松𥚃面系好松软嘅蛋糕仲夹住大量沙律酱劲惹味😋😋#香港小熊 #小熊曲奇 #小熊#港式曲奇#littlebearhongkong #littlebear cookies #hkgoodies #尖沙咀美食 #香港手信 #香港曲奇 #hkfoodie #hkfoodblogger #foodphotography #foodphotography
店内有好多熊仔嘅攞设🧸
熊仔曲奇好多地方都有得买 不过呢间系主打低油低盐就好少有😌
我地简咗4 味熊仔曲奇🍪
原味、朱古力、咖啡、抹茶
一打开盒就闻到曲奇嘅香味 曲奇入口松化 有好香浓嘅牛油味😃
最钟意系朱古力🍫味道够哂香浓