2019-06-27
因为朋友钟意熊啤啤,知道依间餐厅有荃湾搬咗嚟MegaBox,所以今次特登一试门口已经有大大只公仔喺度,相当吸晴餐厅安排左张二人枱,但我哋枱有一只公仔陪我地一齐开餐,好得意呀见到二人餐都几吸引,所以决定试吓等紧嘢食期间喺餐厅周围影吓相打下卡,又有一个地方可以比小朋友玩,非常亲子嘅一间餐厅左手边𠮶杯就系草子莓莓,佢系橙汁加士多啤梨,一开头饮系饮到橙色味先,搅匀之后就将士多啤梨融合埋一齐,酸酸地开胃右手边𠮶杯系热情玫瑰,一饮落去劲玫瑰,唔太甜,系好饮嘅虽然餐汤只系罗宋汤,但足料,辣度刚好,绝对唔马虎依个露荀爽口冇渣,连埋啲蛋黄酱食都唔漏,热辣辣好味牛扒叫咗七成熟,睇个样以为一般,但食落去又唔系㖞,肉质嫩滑,有牛味,一啲都唔韧,出色!睇个样已经见到够吸引,酱汁充满浓浓芝士同蛋味,意粉亦都弹牙,分量亦都够大,食得满足最后我哋都散叫咗一个焗田螺,面层嘅田螺焗得香口,下面嘅薯蓉亦都调左味嘅,用铁板上保持住个热度,不错最后食埋呢个甜品做结尾,今餐真系非常之饱肚满足👍🏼
门口已经有大大只公仔喺度,相当吸晴
见到二人餐都几吸引,所以决定试吓
右手边𠮶杯系热情玫瑰,一饮落去劲玫瑰,唔太甜,系好饮嘅
虽然餐汤只系罗宋汤,但足料,辣度刚好,绝对唔马虎
依个露荀爽口冇渣,连埋啲蛋黄酱食都唔漏,热辣辣好味
最后我哋都散叫咗一个焗田螺,面层嘅田螺焗得香口,下面嘅薯蓉亦都调左味嘅,用铁板上保持住个热度,不错 最后食埋呢个 甜品做结尾,今餐真系非常之饱肚满足👍🏼