2024-04-13 759 浏览
难得喺附近运动完,就即刻去揾返间Cafe补充体力😤😋作为熊啤啤嘅忠实fans,见到FLIPPER‘S同Classic Teddy 联成推出甜品系列,就即刻狗冲去试吓,最紧要嘅系想拎到佢个限量版啤啤锁匙扣😍打算拎去俄罗斯送俾Stepan 🐻 ,佢一定会好钟意拎住来玩😍讲返正题,运动完梗系要嚟返个海鲜大餐补充吓蛋白质,今次叫咗清酒煮蚬,龙虾risotto 同泰迪熊疏乎厘pancake。清酒煮蚬$188嚟讲都几足料,一锅有成20只,全部大大只同埋开晒盖,牛油同蒜蓉味好足,热辣辣,值得一赞,只系咸咗少少,而且佢系附送一客薯条,等如麦当劳中薯条嘅size ,而且脆口有皮唔敷衍👍龙虾Rissoto🦞$288 一人份量就略为贵少少,成道菜嘅重点系佢个个用espresso 杯装嘅蟹膏精华,简直系令我高潮!feel到龙虾嘅精华入晒去,热辣辣,味道非常浓郁上面配有白色嘅cream做点缀,简直完美🤤反而个饭比较失色,个汁嘅味唔系好出,有少少淡,可能加少少胡椒会比较好。龙虾肉整体都爽脆嫩滑😚反而甜品有啲失望,本身嚟呢度为咗试熊啤啤疏乎厘pancake,但系真系太甜喇😩😩甜到好似糖尿病𠮶种甜。啤啤只耳系棉花糖,
难得喺附近运动完,就即刻去揾返间Cafe补充体力😤😋

啤啤只耳系棉花糖,啤啤块面系无花果啫喱蛋糕,疏乎厘pancake隔离系朱古力cream同雪糕。
送来嘅时候雪糕已经有少少溶,而且pancake唔热,块皮有少少韧,不过成餐饭都系莫过于只啤啤锁匙扣😍佢只公仔都做得几用心,而且用过扭蛋壳装住,好有神秘感,虽然系送嘅,但见到充满心思😌佢啲细节位都做得几仔细,而且啤啤着咗Flipper’s工人裤好可爱😙

饮品叫咗 Earl Grey 同Ice Americano,Earl Grey 个樽唔user friendly,热辣辣冇耳仔好难倒😞

成餐饭食咗八百几蚊,虽然有少少偏贵,但系整体质素唔差,我个人会比较推介喺度食热食
我会再返焯架!

清酒煮蚬