2018-08-03
话说几年前,同朋友搬左出来住,中意周围觅食既我,梗系第一时间揾系附近有咩美食先,于是就结识左前家乐,每次谂食咩既时候,总系第一时间就谂起佢。今日又来😏食好西,嗌左花雕醉鸡煲。个煲一来已经酒气十足,老板仲要亲自教路正宗食法,个煲要滚左先好落鸡,老板又好窝心甘帮我地放一半鸡肉,话d鸡煮太老会冇甘正,贴心❤️,一打开个盖,个香味令我地呢班饿鬼急不及待就开始抢食。其实我系第一次食花雕醉鸡煲,完全估五到花雕系甘带得出鸡既鲜甜。五分中都五使,半只鸡就被3个人消化晒,大家都好似从来都未食过好野既状态甘😂我想开始放其他配料既时候,有条友又二话不说甘倒晒d鸡落去👍hahahaha 我梗系五会执输,继续抢食。依家谂谂下,呢几年食鸡煲好似都冇去过其他地方🤣d员工都已经完全认得我,仲要周不时,会巧遇自己其他朋友都食紧😂期待下次😋😋😋😋