#肥doi游观塘.平时肥DOI好钟意去观塘既骏业街熟食中心食野,次次经过呢间铺头都有想试既念头,今次终于的起心肝去食佢地既晚市。《精选二人前晚餐》$188MENU选择一眼睇哂,为左试多啲野食所以叫个二人套餐,套餐包左2份沙律、面豉汤、餐前小食、主食同饮品。-《酱烧豚肉》豚肉肥瘦分布都几平均,唔会食到一旧太肥一旧太瘦,入口唔会太有油腻感。上菜前再用火枪轻轻烧一烧表面,食落多一层灸烧既味道。酱汁咸味适中,送饭一流。·《咖喱吉列猪扒》猪扒大大块炸到劲脆非常香口,唔会炸到好油反而仲觉得有少少干,如果厚度可以厚返啲就好喇。咖哩汁系典型日本咖哩味道,入面啲萝卜薯仔已经煮到溶,令到咖哩汁充满甜味。份量都非常足够可以捞哂成个饭同猪扒,抵赞!.《唐扬炸鸡》炸鸡即叫即炸每人两件,炸粉唔算好厚,但鸡肉偏肥而且都有几多黄色脂肪,个人觉得麻麻。.《日式蟹肉忌廉薯饼》薯饼炸到好松脆,咬开会有大量忌廉咇出黎,所以食既时候记得要睇热。虽然送到黎放左一段时间唔系即刻食,但都保持到松脆!成个薯饼口感唔算结实,入口甘甘甜甜,应该系加入左萝卜同洋葱,加埋忌廉恰到好处,唔会食到好饱滞。-👅味道:7.5/10🍱卖相:7/10 🏠
#肥doi游观塘

《精选二人前晚餐》$188

《酱烧豚肉》
酱汁咸味适中,送饭一流。
《咖喱吉列猪扒》
够可以捞哂成个饭同猪扒,抵赞!
《唐扬炸鸡
《日式蟹肉忌廉薯饼》