2018-04-28
今日呢间餐厅终于系我拣嫁喇!其实佢已经开咗好耐,以前成日都系啲朋友既FB IG见到呢间餐厅既薯仔牛肉粒,作为薯仔控既我每一次见到都会好想食,今次终于约到朋友一齐嚟试下!餐厅系一条较少人行既半山横街入面,而系平日夜晚都比晏既关系,餐厅都唔算太多人。因为分别都想食个薯仔粒同埋窝夫,我地都选择咗散叫而无叫到套餐。每张枱上面都有一啲系出面少见到啲既美式酱料牛肉粒薯粒镬仔 - 终于食到呢度期待已久既美食,我地拣咗呢个款上面系有只流心蛋,需要先搅匀佢,食落去有好大阵芝士同蛋香味,而每旧牛肉粒都软熟,薯仔粒粒分明又好食,加埋个芝士蛋汁啱啱好!蓝莓玉桂窝夫 - 朋友话呢度叫Green Waffle又点可以唔叫窝夫呀? 我地就拣咗呢个蓝莓玉桂味试下,佢仲有雪榚连埋,食落去好软熟松脆,连埋蛋榚有小小涷加上去暖窝夫上既口感更加好。我再叫咗个Kiwi Juice,佢既果蓉都几多,搅匀饮会好啲,食落去唔会太甜而且都好新鲜
每张枱上面都有一啲系出面少见到啲既美式酱料