2022-07-05
今日喺观塘想揾间好食啲嘅放题,就去咗APM入面嘅鳄鱼恤中心。首先讲下个环境先,入面有分放题区同埋点餐区。今次我就拣咗放题区。成个场好大,环境都好干净。除咗可以喺手机扫QR code点野食之外,出面仲有一啲小食、熟食、甜品、雪糕🍨🍦。而当中我最推介嘅系章鱼小丸子🍡,我喺其他放题都食过,但系经常都系冻咗。但系呢次冇冻到不得止,外皮仲系脆。讲返可以用手机点嘅食物先,一般嘅刺身寿司🍣其实同平日嘅冇太大嘅分别。不过令我最有惊喜嘅系,佢哋嘅熟食。首先系有呢一个一口牛🥩,每一啖嘅牛都会有一种甜甜地嘅感觉,令我唔觉得好油腻,呢个size就啱啱好。之后就到炸物,呢个系我到唔同放题嘅必选。我就点咗炸虾天妇罗同埋蟹棒天妇罗🍤。而我觉得蟹棒天妇罗更加好食,咬落佢唔单止个皮好薄,而且仲可以食到啖啖肉,真系好满足🥰。而呢一个菠萝鲜甜虾都有少少嘅惊喜,呢一只虾好大只,会食到啖啖肉,啱晒钟意食虾嘅人。再讲多次呢一间嘅熟食真系好有惊喜。我点咗呢一个花胶乌鸡汤。见到其实好足料,有两至三块嘅花胶,同埋一至两旧嘅乌鸡。而且汤都好清甜,啱晒啱啱食完好多油腻嘢想解腻嘅人。而我亦都喺甜品专区𠮶度拎咗呢个云呢拿雪糕,呢个系人手自己整
而我亦都喺甜品专区𠮶度拎咗呢个云呢拿雪糕,呢个系人手自己整,另外亦都有预先整好咗嘅可以拎。而系饮品区到,亦都有各式各样嘅饮品,除咗平时有嘅饮品之外,呢一次我就拎咗呢一个茉莉花茶。
中古来讲我得呢一间系好适合有啲钟意食热食嘅人嚟食。应该都会几有惊喜。而且价钱亦都唔系好贵只系每个人2xx。