2025-01-13
每次想食韩国炸鸡都一定会谂起Goobne,多次到访唔同分店都从未失望过,今次嚟到尖沙咀The Hart 呢间分店,大玻璃位置可以见到尖沙咀人来人往闹市景色🙈原来最近Goobne 又出咗新口味!当然要即刻黎试一试😍🌶️🌶️热浪味Chipken ($228)Goobne嘅炸鸡,皮脆嫩滑就唔使多讲😝推荐一定要试吓佢呢期新推出嘅热浪味炸鸡再配佢哋自家Yobling Sauce。食嘅时候会感受到辣味,甜味同咸味充斥住味蕾🤩钟意食辣同刺激感嘅人真系唔可以错过。Special Egg Roll ($148)外层厚得来又软熟嘅蛋,入面包卷住紫菜、青瓜、酸萝卜和浓浓嘅芝士等。一上枱热辣辣,啲芝士又刚好溶出黎,建议真系要趁热食,相机都要摆低🤓Mozzarella Cheese Ball ($55/5pieces)芝士球都系今期新推出嘅菜式,芝士球外表炸得金黄色,香脆可口,入面包住香浓可以拉丝嘅芝士。芝士爱好者绝对要一试!🍹Shark Blood Rita ($88)呢杯名为鲨鱼的眼泪嘅饮品都系我哋每次必点,佢嘅卖相好呃like,我超钟意呢条小鲨鱼🦈佢嘅口味有少少似波子汽水,但又加咗少量嘅酒精,食炸鸡配搭呢杯饮
🌶️🌶️热浪味Chipken ($228)
Special Egg Roll ($148)
🍹Shark Blood Rita ($88)
呢杯名为鲨鱼的眼泪嘅饮品都系我哋每次必点,佢嘅卖相好呃like,我超钟意呢条小鲨鱼🦈佢嘅口味有少少似波子汽水,但又加咗少量嘅酒精,食炸鸡配搭呢杯饮品真系非常配合😝
Hoegaarden ($38)
炸鸡配啤酒🍻当然都系吾少得😚
📍Goobne Chicken (The Hart) (尖沙咀)
尖沙咀赫德道4号The Hart 2楼
营业时间:Mon to Sun 12:00-22:30, PH 11:30-22:30
@goobne.hk #尖沙咀 #tst #韩式料理 #韩式炸鸡 #korean #koreanfood #eggroll #cheeseball #hongkongfood #hongkongfoodie #hongkongfoodies #hongkongfoodblogger #hkfood #hkfoodie #hkfoodies #hkfoodblogger #hkfoodstagram #foodie #foodies