2019-11-20 164 浏览
同朋友两个人去铜锣湾唔知食乜,听人讲呢度有间意大利餐厅个risotto好精彩,所以入嚟试一试。有人又唔系好肚饿,所以我哋冇嗌左好多嘢食,净系叫咗一个Pizza一个risotto。个Pizza都几正宗,同我喺意大利食嘅都几接近,因为正宗嘅Pizza其实唔会话好多好多肉,主要系个酱。呢度既pizza就做到呢样野,佢冇其他多余嘅嘢系饼面,只系加左几片bacon,几香口。𠮶酱又唔会同个饼分开哂,而且个饼皮几松软,唔会好干身,香港黎讲水准好高。而主角risotto,餐厅会揾一个侍应系一大旧芝士上边炒热,同时大芝士表面又会热溶沟埋啲饭,然之后再放上系一个好热嘅铁镬,非常精彩而且味道亦都相当唔错。浓烈既芝士拉丝,仲要热辣辣。无得弹呀。就连我朋友唔肚饿都觉得非常之好食下次真系要来试多啲其他嘅嘢。