2023-11-05
稻成 (新城市广场一期) (沙田)沙田沙田正街18号新城市广场一期1楼112号舖稻成酸菜鲈鱼👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻我地平时都好少食鱼因为怕有鱼骨😖但餐厅完美好起哂啲骨出嚟而且鱼肉非常嫩滑😝酸菜、鱼、另加嘅紫薯粉同其他配菜都煮得非常入味,值5分!稻成小笼包👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻小笼包最紧要系皮要厚薄适中,夹起唔会穿皮漏汤,亦唔会太厚。今次呢个小笼包做到之余,汤够热、肉够鲜,比个4分佢啦!莲藕虾胶香煎饼👍🏻👍🏻👍🏻虾胶饼外表煎得脆脆,莲藕口感好爽唔粉,配搭埋一齐好食到嗦嗦声😋四川担担面👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻碗面一上到枱嘅时候热辣辣香气扑鼻即刻清左碗入面嘅野来一碗担担面😍担担面有辣味得嚟唔会太呛,食得出花生酱味浓,肉酱嘅咸味同担担面好夹。#稻成 #DabPa #sichuan #asianfood #cusine #chinesedish #restaurant #foodie #hongkongfoodie
沙田沙田正街18号新城市广场一期1楼112号舖
稻成酸菜鲈鱼👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻