最近见九龙湾德福开咗灯笼卤味,即刻约埋friend趁weekend刷一餐劲!之前食过朗豪坊分店的确有惊喜,今次一定要再食一次,睇下保唔保持到水准。一人成团-「牛滋味」(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)餐厅11月推紧$89起嘅一人餐,非常抵食,我地就叫咗两份「牛滋味」食饱饱啦!「牛滋味」当然唔少得有牛腩、牛肚、萝卜、豆腐等等嘅卤味,卤水汁好鲜甜,又腌得入味,牛腩相当软熟,肥瘦适中,牛肚都好弹牙,冇腥臭味,最紧要份量够多,大大件有4-5旧,包你食得满足!面底嘅种类有好多,我地加钱转薯粉同乌龙面,薯粉弹牙但唔会咬唔断,而乌龙面口感似乌冬,索埋汤汁食到唔停口!手工饺子 (⭐️⭐️⭐️⭐️💢)饺子皮比较厚,确保肉质唔会流出黎,肉馅嫩滑多汁,非常有口感!黄金甜不辣配起司麻薯 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)作为小食真系冇得输,甜不辣烟烟靭靭好有咬口,面层脆卜卜洒上辣椒粉好惹味。麻薯一样有惊喜,大大颗外脆内流心,麻薯好烟靭,芝士好浓郁,邪恶得黎好满足!阿里山黄金夕阳果茶 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)非常清新清甜嘅一杯果茶,茶味较淡但果味浓郁,用咗好多柑橘类生果,例如有青柠同橙,中和番卤味嘅热气。蜂蜜荔枝红茶 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)润喉解腻嘅一杯饮品,蜂蜜份量适中,唔

一人成团-「牛滋味」(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

手工饺子 (⭐️⭐️⭐️⭐️💢)

黄金甜不辣配起司麻薯 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

阿里山黄金夕阳果茶 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

蜂蜜荔枝红茶 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

润喉解腻嘅一杯饮品,蜂蜜份量适中,唔会太甜,红茶用普通茶包,暖胃嘅一杯饮品,啱晒冬天饮。
~~~~~~~

灯笼卤味 九龙湾伟业街33号德福广场1期1楼F23号舖
推介菜式:一人成团-「牛滋味」、黄金甜不辣配起司麻薯、阿里山黄金夕阳果茶
👍特色味道
👍地点方便