2024-08-22
好耐无食中菜,昨晚同朋友订咗中环利宝会馆食晚饭,入到去觉得环境好舒服,侍应好好礼貌叫左自选套餐$388一位先来前菜:蜜糖焗花生,做法似反沙芋,用糖炒至包住粒花生,呢个食唔停口🤣脆皮烧乳鸽:炸到皮脆肉嫩,好多肉汁。配淮盐及喼汁,但系本身好够味,唔点汁都好好食😋浓汤鸡煲翅:个汤真系好好饮,好足料,足3两嘅鱼翅,又粗又饱满又条条分明,而且食得出系靓嘅鱼翅,啖啖都好满足。就咁饮已经好够味,你亦都可以加啲醋嚟食豆鼓鸡煲:嚟到个煲热辣辣,咸香嘅豆鼓真系好开胃,而且鸡份量都好多,干葱、蒜等配料都好味好甜,好入味,呢个送饭一流👍🏻雪菜肉碎豆腐:雪菜好惹味,配微微煎香豆腐,平衡返雪菜嘅咸味,而且都系煲上够唒热荷叶饭:一打开果阵荷叶香气扑鼻而来。配料有烧鸭肉,虾米,瑶柱丝,饭粒好干爽,而且唔油腻。食到呢度已经好饱,我见隔篱枱仲打包两个荷叶饭😂蛋白杏仁茶:香滑嘅杏仁茶,唔太甜,配蛋白增加口感,而且好养颜,甜品系另外一个胃,再饱都要食😜
叫左自选套餐$388一位