2024-12-28 0 浏览
呢排多做gym, 好常补多啲protein, 又听同事介绍cwb有间烧味好正就黎试下收工饿到爆 坐低见佢个套餐都几扺食,就一人叫一个餐 想试多几样个餐有包老火汤,时菜,主角烧味同 carbs先上咗个节瓜鸡脚汤,好足料好好味,表面有鸡油香到爆, 饮完唔会好口渴烧味呢我哋都叫咗双拼,一份要鹅叉 配濑粉,另一份要咗鹅+熏蹄 加碗白饭上到枱个样好吸引,烧鹅个皮系脆的 叉烧都有少少㶶边好正叉烧睇落卖相还好, 但食落一啲都唔会鞋, 够肥但唔会成大旧都系肥, 算系半肥瘦啱啱好难得今次食烧鹅, 因为好耐无食了决定久违配个濑粉对上一次食已经系好细个, 夹极都夹唔到上黎食后就好耐无食过了, 但其实对濑粉个味道唔太讨厌依家可能人大个咗, 识揸筷子了lol 觉得无以前食𠮶时咁难夹烧鹅配濑又真系出奇地夹, 烧鹅外皮酥脆,肉质嫩滑,而濑粉则细滑有弹性,两者的口感形成了很好的对比再者濑粉特质能够吸收烧鹅的酱汁和油脂,增加风味另一碟烧鹅+熏蹄, 卖相都好靓仔, 每碟烧鹅都会跟个酸梅酱个酸梅酱不得了, 甜甜酸酸 烧鹅点完再食完全系另一个层次 kinda 中和咗𠮶种油腻感, 味道上都有更多变化我哋两个都几乎点晒, 酱个份
个餐有包老火汤,时菜,主角烧味同 carbs
上到枱个样好吸引,烧鹅个皮系脆的 叉烧都有少少㶶边好正
难得今次食烧鹅, 因为好耐无食了决定久违配个濑粉
再者濑粉特质能够吸收烧鹅的酱汁和油脂,增加风味
另一碟烧鹅+熏蹄, 卖相都好靓仔, 每碟烧鹅都会跟个酸梅酱
我哋两个都几乎点晒, 酱个份量好适合
熏蹄都会跟个汁, 味道都唔错
第一次见龙凤可乐, 就系正常黄柠檬+咸柠檬, 再落可乐, 又系味道更丰富嘅可乐
最后仲食得落又叫咗半只贵妃鸡, 比想像中份量多好多, 好彩都勉强食得晒唔浪费lol
鸡肉好嫩, 真系好嫩一啲都唔鞋唔un, 都唔会太肥, 整体食落好满意, 一定会encore 唔中伏嘅烧味店