2023-12-14
今次嚟到呢间小店,第一眼就见到排队嘅人龙好似一条长龙咁,搞到我都咁心急想知呢度嘅烧味到底有几正!入到去,店员劲亲民,仲介绍几款必食嘅招牌。我就随便点咗个烧鹅饭,谂住食吓基本款先。添👀!个烧鹅饭一上,我先系被个鹅皮吸引住,色泽金黄闪闪,一啖落去,脆口得嚟又唔会太肥腻!𧐢𠵇啲鹅肉软嫩得嚟,啲汁味足,渗透晒入肉入面。放喺白饭上面嘅鹅汁更加系锦上添花,家下家下饭一啖,迫使你一口接一口!至于个汤,今日佢俾嘅系冬瓜排骨汤,轻轻嘅甜味完美中和咗烧鹅嘅油腻,实行暖笠笠嘅感觉!食完发觉啲汤料煲到瓜都化咗咁腍,肯定系用心煲到底。总之,呢度嘅烧味饭令我食指大动,弹指间个碟已经扫得七七八八,份量足够,味道够正,绝对系食到为止。唔洗太多花巧,平凡嘅配搭已经做到令人满足到唔行,真系得㖞👍!下次我一定要再试吓佢哋嘅其他招牌,开心到转转🔄!