2017-03-22
今次见呢间放题比较特别,有得自己烧海鲜,好似几正咁,同埋价钱都ok,所以就拣咗呢间餐厅食喇!去到发现原来每人加$50就可以享受升级服务,好少放题会有升级服务,所以今次就试下先。我地加左钱升级,下面会介绍下少少升级服务嘅野食。而家介绍下食物先。 重点:烧海鲜。一坐低餐厅会比一个海鲜set你烧,啲海鲜望落去都几新鲜,每样少少咁,估唔到有生蚝食! 人参鸡汤:餐纸上面写住店主推荐,咁就叫左一碗黎试下,都几似我系韩国饮𠮶只味,同埋饮完唔会觉得口干,好滋润。 炸物方面:叫左炸鸡软骨、饺子、天妇罗、芝士薯波,全部上枱都keep到温度,而且脆卜卜。 芝士薯角、芝士鸡柳:超吸引!因为佢真系即叫即烤架!上枱𠮶阵见到劲多芝士沸腾觉得好治愈,仲轻易做拉丝效果,每一旧炸过嘅薯角同鸡柳都有芝士,好好味,不过真系好邪恶呀! 韩国迷你部队锅:碗面都几有份量,食到好饱,不过够晒辣,同埋都有年糕、肠仔、午餐肉。 升级* 日式蒸蛋:茶碗蒸有蚬肉、蘑菇,蛋好滑,但少左日式蛋𠮶种味道,比较似中式蒸水蛋,不过都好好食。 升级* 炒蟹仔:用咗好多香料炒d BB蟹,连壳食劲爽,辣辣地又香口,平时系出面食都几贵架!甜品:我叫左泡芙、樱
而家介绍下食物先。
重点:烧海鲜。 一坐低餐厅会比一个海鲜set你烧,啲海鲜望落去都几新鲜,每样少少咁,估唔到有生蚝食!
人参鸡汤:餐纸上面写住店主推荐,咁就叫左一碗黎试下,都几似我系韩国饮𠮶只味,同埋饮完唔会觉得口干,好滋润。 炸物方面:叫左 炸鸡软骨、饺子、天妇罗、芝士薯波,全部上枱都keep到温度,而且脆卜卜。 芝士薯角、芝士鸡柳:超吸引!因为佢真系即叫即烤架!上枱𠮶阵见到劲多芝士沸腾觉得好治愈,仲轻易做拉丝效果,每一旧炸过嘅薯角同鸡柳都有芝士,好好味,不过真系好邪恶呀! 韩国迷你部队锅:碗面都几有份量,食到好饱,不过够晒辣,同埋都有年糕、肠仔、午餐肉。 升级* 日式蒸蛋:茶碗蒸有蚬肉、蘑菇,蛋好滑,但少左日式蛋𠮶种味道,比较似中式蒸水蛋,不过都好好食。 升级* 炒蟹仔:用咗好多香料炒d BB蟹,连壳食劲爽,辣辣地又香口,平时系出面食都几贵架! 甜品:我叫左泡芙、樱花奶冻、Brownie。一口泡芙一咬落去就爆浆,所以之后叫左好多粒。Brownie唔会太甜,而且带有少少苦几特别。樱花奶冻我会推荐,粉红色樱花Jelly只有超级淡淡嘅樱花味,不过最好食嘅系奶冻部分,唔会超级甜,仲有牛奶味,而且好滑。 饮品:除左有Soft drinks之外,仲有啲绿茶、柠檬茶等等,最最最贴心嘅系呢度有提供热茶,有时候想饮热野冇咁热气都可以满足到你。
服务:上菜落单都好快,见你有空碟会帮你清左佢,而且态度都几亲切,唔会因为忙而态度恶劣。