2017-09-12
飞驒和牛成日都听人讲,自己一次都冇试过,韩牛之前就试咗,同大少讲想试下飞驒牛,大少话同事介绍呢间几唔错,今日收早,大少一早订咗位,可以去食返餐正嘢!嘿嘿舖面地方唔算大,好彩有订位,如果唔系就冇得食喇!我地虽然坐吧枱,但枱面好阔落,而且感觉好日本feel!登登登登~ 飞驒牛,我地叫咗3个唔同部位,再加鸡肉,因为听人介绍鸡肉都几唔错~和牛上牛排肉,粉红色,烧完有好多油,但入口唔会好肥腻,肉汁超多,有入口亦溶嘅感觉。和牛肉眼,同一般美国,澳洲肉眼唔同,都系入口即溶,粉红色,薄薄一片,轻轻烧一烧已经好好食。再黎和牛红肉~ 鲜红色,呢只更加唔需要烧得耐,入口有咬口,同埋肉味较浓,比较冇咁腻。最后系日本鸡肉,真系烧完都仲好滑,好香鸡味,又唔会有一阵腥味,唔错。烧完嘅牛肉,超多汁,同埋好香口,真系值回票价!一人叫咗杯soda,天气太热喇。最后,侍应姐姐俾咗杯麦茶我地,话可以解腻,都几好饮架!总结:牛肉质素高,店舖虽小,但服务亲切。
烧完嘅牛肉,超多汁,同埋好香口,真系值回票价!
一人叫咗杯soda,天气太热喇。
最后,侍应姐姐俾咗杯麦茶我地,话可以解腻,都几好饮架!
总结:牛肉质素高,店舖虽小,但服务亲切。