2023-05-30 72 浏览
呢间烧肉刺身餐厅,沿朗屏西铁站行过去只需几分钟就到,十分方便。餐厅以日式木系装修为主,好简约,店舖唔算大,但座位舒服,而且地方都算干净企理。佢地的烧肉套餐由几十蚊起就有交易,绝对算得上丰俭由人。坐好后,餐厅的员工会介绍返个餐牌内容及推介。而我同朋友就决定叫咗个会席 2人盛,包括2人刺身并盘、6品盛烧肉盒(美国牛肩胛、安格斯牛板腱、牛舌芯、牛颈脊、猪腩片、鸡腿肉),套餐除咗肉外,仲有餐前小食、和风汤2人前、饮品同肉松紫菜饭。另外,餐厅仲提供三款由日本直送的酱汁予客人自行配搭,有柚子风味、盐酱同烧肉酱。佢地的肉厚薄适中,其中牛舌爽口唔靭够淋,牛颈脊的牛味比较重,安格斯牛板腱的脂肪较少,而美国牛肩胛就相对比较爽口,肉汁丰富食落可以食到好岀既牛味同好淋,另外,鸡腿肉都好正,非常之嫩滑。将烧肉点配埋D肉汁再𩠌饭,真系超满足。饮品方面会有波子汽水、香橙、葡萄同蜜瓜味梳打,我地要咗香橙味,同比较少有的蜜瓜味啦~ 另外,餐厅仲有提供一D素牛小排、素牛胸腹、素刺身等,照顾埋一众素食者!

2023-05-06