2021-06-06
今次是见到有二人同行一人半价的优惠过来试的,人均253元。🥢刺身有13款可供选择,但竟然冇吞拿鱼。有用冰托住保持新鲜,可以慢慢食。👍刺身数量: 发现四块或以下嘅刺身数量都啱嘅,但多过四块嘅就每样帮我cut紧两块, 例如三文鱼油甘鱼我哋每样叫咗十件,佢就畀咗8件我哋,叫咗八件就畀六件,叫咗六件就畀四件,连啲甜虾都冇嚟到。留单情况严重😡😡😡👎👎👎味道方面: 比较好味我就觉得有马刀贝,都几爽甜,其次就有三文鱼,带子都唔错。👍刺身切得好薄,完全影响个口感。👎唔好味就有油甘鱼了,油甘鱼红波波,血腥味又浓👎寿司方面: 卷物同炙烧寿司,寿司我哋就叫咗赤虾,蒜蓉带子,和牛,黑松露带子,拖罗蓉同埋海胆寿司,但啲寿司一嚟到呢全部都好干争争,完全唔吸引。👎唯一觉得好味就系黑松露带子寿司,个带子都算大只嘅配埋个黑松露味都夹。👍但个海胆军舰寿司个味好腥,完全唔建议大家叫。👎讲完刺身寿司就讲下烧肉啦~其实首先一坐低,每一台都会畀一盆肉畀你,有晒唔同部位嘅喇,有猪腩肉,西冷,肉眼,果味牛仔骨,牛脷,和牛胸腹。大部份嘅牛肉啦都冇乜牛味, 同埋D肉都比较瘦, 所以口感都好un. 连应该油脂最丰厚嘅肉眼,都可以一啲脂肪都
刺身切得好薄,完全影响个口感。👎
唔好味就有油甘鱼了,油甘鱼红波波,血腥味又浓👎
但个海胆军舰寿司个味好腥,完全唔建议大家叫。👎
讲完刺身寿司就讲下烧肉啦~其实首先一坐低,每一台都会畀一盆肉畀你,有晒唔同部位嘅喇,有猪腩肉,西冷,肉眼,果味牛仔骨,牛脷,和牛胸腹。大部份嘅牛肉啦都冇乜牛味, 同埋D肉都比较瘦, 所以口感都好un. 连应该油脂最丰厚嘅肉眼,都可以一啲脂肪都冇,大家都可以想像到烧完之后系会变咗块牛肉干噉。👎👎
唯一比较好味D就系个牛胸腹啰,油脂都比较平均,个肉就比较腍,同埋个牛味都浓嘅,所以之后我哋谂住只叫牛胸腹,但系问题又嚟喇,我哋明明叫咗十件,但来嘅时候又得返六件,到第三次叫嘅时候仲夸张,六件就变咗四件, 而且牛胸腹脂肪系好唔平均,同第一次𠮶碟肉嘅质素差太远,连唯一比较好味嘅牛肉都要令我失望。唉。。。👎
熟食方面: 蒜片牛柳粒,反而呢个我觉得几好味,个牛柳粒系好腍同埋个牛味都唔错👍
到炸物同天妇罗,天妇罗方面我觉得佢哋都整得唔错嘅,个炸粉唔算厚,比较好味同特别小小就系呢个琉球凉瓜天妇罗,呢个系唔苦嘅,甘甘地仲甜甜地。另外都仲有炸虾都做得唔错,大大只都几好味。👍
炸物方面都几多选择嘅,比较好味嘅呢就系有呢个炸榴梿球,榴梿馅都几香,钟意食榴梿嘅朋友都会几钟意嘅。👍
其他炸物哩都算唔错嘅,不过唯一唔好咋佢哋每一样都好大件,食得多都会好油腻好容易饱肚,如果每样细件返小小咁就最好喇。
仲有串烧类,除咗菠萝比较好味少少之外,其他都系烧到好干。👎👎
有啲搞笑啦就系其中一项竟然系特色鸡翼,鸡翼都总共有七款选择,如果钟意食鸡翼嘅朋友都可以喺度开个鸡翼party, 但我就冇叫喇。
同埋想讲下呢度有一项叫收费食品,揿入去睇以为系咪有啲特别嘢食啦,但原来都系一啲其他放题会有嘅嘢食,例如炸蚝,虎虾,羊架等等。。。🤔
最后就系甜品类,menu上有九款雪糕可以叫,我就食咗haagendaz 嘅焦糖脆饼雪糕,这款已经系咁多款比较吸引嘅喇,其次我朋友话牛乳豆腐雪糕都几好味。除咗雪糕之外,出面都有几款蛋糕仔可以食。
饮品方面呢就唔多选择, 只有七喜, 可乐, 姜母茶, 蔬菜汁, 呢个西柚菠萝汁。不过饮品选择少我都冇乜所谓嘅,平时食放题我都好少饮好多嘢。不过食完饭系最后谂住饮杯水啦,点知杯水系劲大阵咖啡味啰,我估啲碗碟都冇洗得好干净。🤮🤮👎👎👎