2024-02-03
这回来到金金烧肉店,真系爱不释口!开始嘅樱花玉子伊势海老,卖相得意得嚟口感滑溜,真系迷住咗我。黑醋松叶蟹脚纸米卷更加系野生味道,蟹脚肉嫩弹牙,仲有一丝丝酸香,食落去「开胃」正!和风牛舌沙律嘅牛舌软熟得嚟唔算厚,满口牛肉香,加上清新沙律菜,我哋吃得好唔觉罪疚。话说返烧肉盛,🔥柚子岩盐烧虎虾同清酒黑松露帆立贝,鲜嘅出奇,每啖都似喺海边咁舒服。而且五味齐齐,等味蕾都嚟个五光十色!特选澳洲M9和牛同极上日本A4黑毛和牛,咬落去即溶,肉汁四溢,根本无需要dipping任何酱料。五色胡椒一口牛舌,有厚度有咬劲,正是升级版牛舌!揾食嘅朋友,你哋可以试下!厚切贵族黑豚肥瘦得嚟,而柚子胡椒鸡腿肉嘅清新味道令人回味无穷。🍚黑松露和牛炒饭就相对平平,背靠烧肉盛光辉当中隐藏咗起来,但焦糖牛乳冻完结晚餐,圆满得黎又唔太甜腻!啖啖肉色光芒闪耀,令人回味无穷,讲真,我未食过咁满意嘅烧肉!👍👍