2024-01-11
今次我去咗间粉有人气嘅日式烧肉店,闩咗一间房庆祝好友生日,起身先!入到去,个气氛劲正,设计得好有私隐感,好适合朋友聚旧。食物方面,真系迫唔住要赞吓佢哋嘅「九宫格烧牛盛合」🐮,每一款肉上场,真系视觉同味觉双重享受。极黑牛小排烧得啱啱好,不过斋食可能会觉得少少实牙,但系同酱汁一齐入口就无得输!和牛三角腩肉质滑嫩,入口即溶,真系食肉兽既至爱啊!话晒话,食烧肉,点可以少咗啲配角?紫菜月见饭🍚同一口冷面🍜就登场啦。呢个紫菜饭,系每个烧肉fans都唔会错过嘅配搭,劲香嘅紫菜加上啱啱好嘅咸香,真系不得了;至于冷面,酸酸地嘅汤头加上爽口泡菜,清新解腻!饮品方面,我哋点咗青柠菠萝梳打🍹和Sapporo生啤🍺,凉快过瘾,令晚餐更添滋味。烧肉之夜冇咗啤酒都倾唔到嘢嘛!总括来讲,呢度嘅烧肉质素真系几靓仔,至于价钱嘅话,我就唔多讲了,反正系肚仔满意就得喇!下次想同三五知己再约闸,肉你一试!🥢🍖👍