2020-05-12
最近都好少出街食嘢,难得同男朋友嘅纪念日,特登揾咗呢间位于大坑嘅人隐世高质和牛烧肉店黎庆祝。呢间烧肉店系朋友推荐嘅,佢推荐我一定要嗌和牛横膈膜厚切。平时喺其他烧肉店食过好多唔同部位嘅和牛,呢个部位的确系好少见,好有新鲜感。价钱虽然唔平但系份量都算几多,和牛来讲非常抵食。由于未试过呢个部位嘅牛肉,我哋就叫咗店员帮我哋烧,手势非常专业,仲特登拎起块牛肉俾我哋打卡 和牛横膈膜唔会有极端油脂感,但又唔会太瘦,肉哋浓厚,啱晒唔想食咁肥腻既人。由于我同男朋友都想食入口即溶既和牛,店员就推介左和牛肉小排比我地。大理石纹好丰富,卖相超吸引!!店员帮我地烧得好高水准,适当嘅熟度,入口即溶。和牛薄切sukiyaki 配蛋汁亦系店员既推介,大家即管听店员推介,因为佢地真系无介绍错,真系好好食!和牛好薄好柔软,配埋浓郁既蛋汁同寿喜烧汁,真系天堂既味道,无夸张!最后以牛尾汤拉面做为晚餐既终结,个汤有浓厚嘅牛味但系又带有清甜既味道,好解腻,啱晒烧完肉食。我真系好期待下次再黎nikuniku 烧肉!!!!!
价钱虽然唔平但系份量都算几多,和牛来讲非常抵食。
店员帮我地烧得好高水准,适当嘅熟度,入口即溶。
我真系好期待下次再黎nikuniku 烧肉!!!!!