2020-05-26
好耐无出街食野啦!!!!难得出到荃湾,梗系要食返好野啦~点知就比我见到千色有牛摩,做紧烧肉+打边炉任食!即刻同家姐去食先😛😝😝😝就系呢一个啦题外话,喺餐厅度都见到有好多人叫呢个一人锅,够晒卫生又满足~但为食嘅我点会满足于一人锅㖞~我埋位之后餐厅好快就上咗一个煲嚟,同埋一啲嘢食,就教我哋点样去烧肉。你点解系牛小排套餐,见到啲肉嘅花纹都好靓,肥瘦均匀~特别有牛味🐮同场当然仲有薄切豚肉同滑嫩鸡肉!都有唔少海鲜~有虾,墨鱼仔同埋元贝个锅上到嚟,店员首先教我哋用和牛油脂做底,再放两片牛肉落去,里里外外都充满牛味😍烧𠮶阵超级无敌香,再加上秘制嘅面豉酱,有种酱烧牛肉嘅感觉,咬落去Juicy又香口~色泽真系好靓~除咗用面豉酱之外,佢哋都有一个用鸡嘅骨胶原造成嘅锅底,好似一旧糕咁。当D牛肉浸喺入面嘅时候,会吸晒鸡嘅精华,好甜🤣烧完肉就到打边炉啦!越式牛肉汤,一上已经劲大阵pho味😂😂😂隔离就系九州地狱汤,但个人认为唔够辣哈哈讲到任食当然都有好多其他配料嘅选择,佢仲要有乳酪雪糕😊食到饱饱果阵可以解腻!
😝😝😝就系呢一个啦
同场当然仲有薄切豚肉同滑嫩鸡肉!
都有唔少海鲜~有虾,墨鱼仔同埋元贝
色泽真系好靓~
烧完肉就到打边炉啦!
越式牛肉汤,一上已经劲大阵pho味😂😂😂
隔离就系九州地狱汤,但个人认为唔够辣哈哈