2024-07-27 133 浏览
{食尽元朗之港式 — 多多鸡大排档}————————————————话说好耐冇食大排档, 今日近近地就去咗好多大排档嘅元朗揾野食啦! 上网见到多多鸡大排档主打即场烧鸡,个卖相都几正咁! 去到拣坐室外定室内,我呢啲咁惊热嘅就梗系坐室内啦,室内有冷气唔怕热! 🔸 招牌即烧鸡 $198 因为系即场烧,所以需要等半个钟,建议想试嘅话就即刻order咗先🫡 烧鸡原只出炉,卖相满分个皮金黄色, 影完相之后仲可以请职员帮我哋切件, 或者你钟意自己嚟都得,佢又提供手套同较剪😆 烧鸡个皮真系超级脆又薄, 两只大鸡髀简直juicy到爆!🐔 🔸 梅子鳝半条 $228 阿妈特别钟意食大排档嘅鳝, 因为的确平时喺屋企都好少会煮, 佢呢一种系潮式嘅煮法,出奇地好味, 两个人清得晒一碟🤭 🔸 金银蛋时蔬 $98 正常发挥嘅一碟菜,拣咗娃娃菜, 成碟都几大碟🥸 🔸 凉瓜滑牛 $98 苦瓜炒得几好食,有啲厚度, 我个人其实都几钟意食苦瓜,而且佢嘅小炒都几有镬气, 滑牛都几新鲜份量中等 Overall comment: 如果想嚟呢间元朗嘅大排档食,建议转搭轻铁系大棠站落车, 行几分钟就到🫡
{食尽元朗之港式 — 多多鸡大排档}
————————————————

🔸 招牌即烧鸡 $198

🔸 梅子鳝半条 $228

🔸 金银蛋时蔬 $98

正常发挥嘅一碟菜,拣咗娃娃菜, 成碟都几大碟🥸

🔸 凉瓜滑牛 $98

Overall comment:
如果想嚟呢间元朗嘅大排档食,建议转搭轻铁
系大棠站落车, 行几分钟就到🫡