2018-07-22 1956 浏览
星期日中午,我同一个喺大围住既朋友Meetup, 之后经佢介绍之下,嚟到呢间餐厅用餐。呢间韩国餐厅午餐嘅时候可以拣一般午餐同埋韩烧。我哋拣咗韩烧,虽然同时间冇乜人拣韩烧。睇睇个餐牌88蚊一个人,除咗可以出面自取饮品同埋食物之外,仲包一碟肉类,可以拣鸡肉、牛肉、猪肉等等,如果要追加多一碟就畀多20蚊,价钱都合理。烧肉放题限时个半钟,但系过咗时都冇赶我哋走。听店员讲,原来夜晚都有韩烧食。价钱148蚊贵啲,但系肉类就唔使加钱柯打,可以喺出面自己拎,所以计落晚市应该会抵食啲。我拣左沙嗲汤底,呢款汤底系我嘅至爱。1) 火锅物 (⭐⭐⭐⭐⭐):我地自取左唔少火锅食物,譬如响铃。响铃吸晒火锅啲汁,好入味,另外仲有生菜,可以平衡番火锅嘅热气,感觉健康一点。芝士肠同埋红肠都系我嘅至爱。2) 烧鸡翼 (⭐⭐⭐⭐⭐):肉类方面,钟意烧鸡翼。不过烧嘅时间比较耐,要两个字先至烧得熟,未熟透既话就内里有啲红。贪快既话可以先放落火锅果边再转去烧烤果边。3) 豚肉 (⭐⭐⭐⭐⭐):我地仲点咗啲豚肉,望上去浅红色一点,比牛肉簿身,而份量比牛肉多啲。仲有饮品柜:埋单一二百蚊一个人,超级饱肚!

我拣左沙嗲汤底,呢款汤底系我嘅至爱。

1) 火锅物 (⭐⭐⭐⭐⭐):
火锅物

2) 烧鸡翼 (⭐⭐⭐⭐⭐):
鸡肉

3) 豚肉 (⭐⭐⭐⭐⭐):
豚肉

仲有饮品柜:

埋单一二百蚊一个人,超级饱肚!
2018-07-08
火锅物