2025-01-28 131 浏览
系一件日式料理餐厅🇯🇵 有好多食物选择,例如丼饭、汤、沙律、主菜🧡 餐厅环境都几阔落,会坐得舒服🩷 装修好有日本风,简单嘅木色✨ 我就决定试下佢嘅和风定食🍱 超正,因为$75就有齐主菜+小食+饭+汤/茶🤩🔸 和风酱油炖牛肉 + 厚烧玉子 + 米饭 + 北海道产甜粟鸡肉豆乳浓汤 ($75)牛肉都几大旧,煮得几腍仲有啲软嘅牛筋😋 牛同配菜都吸晒酱油,好入味🫶🏻 玉子真系好厚身💛 汤都好有惊喜😻 因为超多料,有粟米、鸡肉、野菜✨ 但同时唔会好漏,可能因为用豆乳🤤 反而汤带出粟米同蔬菜嘅甜味❤️ 呢个set真系好丰富😍🔸 酱烧北海道十胜豚扒 + 和风鸡肉烩厚扬豆腐 + 米饭 + 日本绿茶 ($75)猪扒非常入味,好钟意佢嘅酱烧汁😍 加上脂肪唔多,非常大旧又多肉😋 底层仲有唔少蔬菜🥬 豆腐好juicy,吸晒和风酱汁🤤 一个set嘅营养价值又高,又好食💛整体而言,食物质素唔错✨ 重点系唔贵,又有营业😍😍

整体而言,食物质素唔错✨ 重点系唔贵,又有营业😍😍