2023-08-10
暑假期间经常带小朋友周围玩。上OpenRice见到呢间餐厅有得食有得玩,就同佢哋讲呢间餐厅几正几好玩,兴高采烈一齐出发。好可惜有一位年约60嘅亚姐,长期躁底。我觉得佢叫人哋唔好喺玩乐区食嘢,同埋唔俾人攞玩具入厕所都系啱嘅,但系态度可以好些。但亦唔俾小朋友攞住啲玩具周围走,小朋友玩车车又叫佢哋要泊返好。然后自己执嘢又粗粗鲁鲁,执到蹦蹦声,觉得人哋整乱佢啲嘢,一副嫌弃咁嘅样。其实我有个疑问,佢呢间餐厅好明显系target 1-6岁小朋友,试问这个年龄嘅小朋友又点可以玩玩具得来keep住好整齐呢?其实总括啲嘢食都OK,除咗呢个阿姐之外,其他员工都几好。好可惜我哋今日遇到佢。我啲小朋友返到屋企话以后唔去呢度玩,仲话自己第时生咗啲小朋友都唔会带佢哋嚟。本身有谂过打去投诉反映下嘅,但系𠮶条友其实有啲似老板娘,或者老板个阿妈咁样。估计投诉都系废,所以忍唔住上嚟打篇嘢话俾大家听。另外,波波池同厕所卫生都一般般。环境又细,交通已经不太方便,咁嘅服务继续落去一定挨唔到。完。