2024-01-28
啱啱搞掂𠮶碟辣嘅炸墨鱼嘴,真系脆啲一啲! 粒粒都炸到金黄色,够晒香口😋。而家嘅八爪鱼军舰,虽然紫菜包得有啲乸拜,但家阵满口嘅芥辣香气,唔单止辛辣刺激,连八爪鱼嘅爽脆质感都鲜味十足。掂掂口水,先嚟个牛肋骨。虽然睇落干巴巴,但烧香嘅牛味觉得值得一试。再黎个芝士鳗鱼卷,呢个就真系赢晒,芝士同鳗鱼完美撞击,层次丰富到不得了。🧀点都少不了,试下朗朗上口嘅三文鱼腩,每一啖都带嚟柔软嫩滑,几乎溶喺口兜!Simple竟咁好食,与炙烧黑椒三文鱼嚟个对比,发现后者嘅香气更浓郁,𠮶种轻微辛辣,简直绝配。变节嘅炙烧黑椒蚝,味道靓但唔夹,独立食可能佢更上镜。😬 但辛辣三文鱼腩就大大满足左我对辣嘅需求,鱼油香浓,略带酒香嘅炙燃感觉。嚟到失望嘅时刻,炸虾卷喺我心中跌落神坛。虾身同外皮分离,口感失去战线。不过,听日又系新一日,旧的不去,新的不来,下次再拣成熟嘅选项啦! 🍣