2019-10-22
爆丼丼位于平日搭开嘅小巴站头,所以我已经留意咗一段好长嘅时间。门外嘅海报好吸引,每次都流晒口水咁,但次次都只系过门而不入,见佢可以响竞争咁大嘅荃湾生存到,应该都唔系泛泛之辈!今日我为咗避开人流,专登过咗 lunch hour 先去,去到入面一个人都冇,吓得我吖!店内面积唔算大,但非常干净企理,坐得好舒服。最近有优惠,第二碗半价(以价钱较低计算)。所有今日一于试吓佢哋嘅镇店之宝 - 四重爆丼,安格斯牛肉鹅肝丼(赠送饮品或味噌汤)。等咗一阵,四重爆丼就上枱喇!真系非。常。震。撼。真系同海报一样,只系size 不似预期啫!你以为大大碗,其实只系同普通饭碗差唔多,但饭量都有一碗多啲,一般女士或细食男士都够饱嘅!海胆占咗一半,份量有一板咁多,仲4大只带子、占咗1/4 嘅三文鱼籽,中间有吞拿鱼他他。海鲜新鲜冇异味,大口大口咁食,非常满足。等咗十分钟左右,安格斯牛肉鹅肝丼就上枱喇!因为佢要即叫即做,保证热辣辣先好食。安格斯牛肉味道浓郁,牛肉分量好多,食极都有。牛肉烤至微焦非常香口,配以偏甜酱汁,配饭一流。鹅肝有两大片,煎至脆边入口即溶,原本以为唔够饱,点知一碗就已经大满足!以午餐嚟讲,真系几贵吓,但
以午餐嚟讲,真系几贵吓,但偶尔当奖励自己食餐好味高质嘅海鲜丼,佢系唔错嘅选择