2024-07-26
今次约朋友系大围食野,食上海野刘兴记生煎包,听就好似听得多,但都无食过 。可能铺头细,去到都要排队,等左15分钟左右就入得 。入去之前已经见到门口话一口爆汁,请注意 。仲要唔好著新衫‼️🤣叫左2个套餐再加排骨葱油拌面同手功豆沙锅饼 🫔麻酱手撕鸡+生煎包(2只)一上枱真系好足料,一大把青瓜丝,配上鸡丝粉皮同花生酱,爽脆饱肚 。生煎包名不虚传,每一个生煎包都劲多汁,里面劲鲜甜肉汁,生煎包有一边外皮劲脆 。生煎包都系即场煎,需要时间,佢都系最后热辣辣咁上枱 。你仲可以加埋醋食,带少少醋酸咁食仲正 😋 冇得顶👍🏻发生d 少插曲,真系会一口爆汁,d肉汁射到朋友成身都系,所以真系要食得好小心,同唔好著新衫去🤣迷李鸡丝酸辣汤+生煎包(6只)迷李鸡丝酸辣汤系一碗仔,入面既料非常充足,而酸辣度又啱啱好,唔需要再额外加醋 好开胃 。排骨葱油拌面排骨又系新鲜即炸起上枱,排骨表面酥脆,里面软腍,有咬口 。拌面油既面粗身,唔油腻,面质软硬口感岩岩好,加埋豉油王去拌面夹住啲干葱超香,味道岩岩好,又唔会太咸👍🏻手功豆沙锅饼豆沙锅饼表面脆脆,内里软糯,豆沙个人觉得微甜,甜道啱啱好,唔会整得太甜,啱晒我地口味 。整体叫套
一上枱真系好足料,一大把青瓜丝,配上鸡丝粉皮同花生酱,爽脆饱肚 。生煎包名不虚传,每一个生煎包都劲多汁,里面劲鲜甜肉汁,生煎包有一边外皮劲脆 。生煎包都系即场煎,需要时间,佢都系最后热辣辣咁上枱 。你仲可以加埋醋食,带少少醋酸咁食仲正 😋 冇得顶👍🏻发生d 少插曲,真系会一口爆汁,d肉汁射到朋友成身都系,所以真系要食得好小心,同唔好著新衫去🤣 迷李鸡丝酸辣汤+生煎包(6只)
迷李鸡丝酸辣汤系一碗仔,入面既料非常充足,而酸辣度又啱啱好,唔需要再额外加醋 好开胃 。 排骨葱油拌面
排骨又系新鲜即炸起上枱,排骨表面酥脆,里面软腍,有咬口 。拌面油既面粗身,唔油腻,面质软硬口感岩岩好,加埋豉油王去拌面夹住啲干葱超香,味道岩岩好,又唔会太咸👍🏻 手功豆沙锅饼
整体叫套餐都好抵食,仲包杯饮品,同埋生煎包真系必食😋要试下佢个爆汁 。