2021-03-12
之前路过坚信号上海生煎皇,都已经劲想试下佢哋既生煎包,不过好多时都几Full下,今日同朋友来旺角行街,甘啱见仲有枱吾洗等位,终于有机会试下佢哋既生煎皇!~坚信号生煎包 (4个 $36)生煎包个个都胀卜卜,热辣辣够新鲜,仲要煎到有脆底,一咬落去,有爆汁效果,而且肉汁有猪肉鲜甜味,水准不错,食果阵建议先细细咬一口,慢慢品尝生煎包入面嘅鲜肉汤,同埋满满嘅肉馅,亦不会过热烫口。坚信号灌汤小笼包 (4个 $32)小笼包皮好滑,只只都好晶莹饱满,同样即叫即蒸,咬落去充满肉馅同肉汁,非常好食。秘制厚切猪扒担担面 ($62)担担面面条属中幼度,烟韧而带软身,一大汤碗,份量不少,上面舖满花生碎及肉碎,汤底带花生味及微辣,味道非常浓郁,面条吸收晒汤底精华,非常美味!!猪扒半煎炸上枱,Size有一大块,猪扒腌制得非常惹味,味道略带微甜,猪扒肉厚得来亦够松软,配埋担担面一齐食,非常好食。外婆红烧肉菜饭 ($60)红烧肉件件都肥瘦均匀,腌制得极为入味,中间的脂肪配埋中瘦度猪腩肉,入口感觉肥美而满足,同绵绵菜饭好配。冻豆浆 $12豆浆甜度适中,味道正常。餐单上面仲有好多其它选择,仲有麻辣小食同酸菜鱼。餐厅虽然属连
坚信号生煎包 (4个 $36)
坚信号灌汤小笼包 (4个 $32)
秘制厚切猪扒担担面 ($62)
外婆红烧肉菜饭 ($60)
冻豆浆 $12
豆浆甜度适中,味道正常。
餐单上面仲有好多其它选择,仲有麻辣小食同酸菜鱼。餐厅虽然属连锁小店,但环境卫生企理,而且食物质素水准高,全部新鲜制作,所以无论堂食同买外卖嘅客人都不少呵!!下次都要再来食佢哋嘅生煎包吖!!