2021-12-07
顾名思义 店铺主打尼泊尔饺子Momo🥟 亦有售卖尼泊尔🇳🇵街头小食由尼泊尔丈夫与香港妻子夫妻档经营 味道相当地道小店离坚尼地城地铁站只有一街之隔 却很易被忽略——因为它实在太「珍宝」只得2张枱供人用餐 店面窄长 空间相当有限 虽然环境绝对称不上舒服 枱面细 櫈冇椅背 亦略嫌局促闷热但是却有种温馨嘅感觉💕 由于地方不大 老板娘好易照顾到每位食客嘅需要当日本想匆匆吃完就走 不过朋友就想相机食先 正烦恼紧点样影相𠮶阵老板娘就出手相助 话我哋坐紧嘅櫈其实就是打卡好地方🤣📍蒸馍馍饺子(猪肉)配蕃茄香辣汁 $30/5只饺子可蒸可煎 除咗猪肉 仲有鸡肉同纯素嘅薯仔🥔素菜之前曾食过另一间店嘅Momo🥟 影完相之后 饺子经已又干又硬但今次嘅饺子竟然依旧爆汁 皮仍然烟韧有咬口 好抵赞😍📍乳酪红石榴薯仔波波 $40/8只老板娘指呢个系好似沙津嘅冷盘 卖相如小球 原来系炸得香脆嘅面包🍞系尼泊尔一款街头小食 面包内加 上乳酪、红石榴粒、香料薯蓉再唧上酸甜冻汤 一整粒食落肚 味道酸甜清新 果真如头盘般有开胃作用😋
由尼泊尔丈夫与香港妻子夫妻档经营 味道相当地道
📍蒸馍馍饺子(猪肉)配蕃茄香辣汁 $30/5只
饺子可蒸可煎 除咗猪肉 仲有鸡肉同纯素嘅薯仔🥔素菜
但今次嘅饺子竟然依旧爆汁 皮仍然烟韧有咬口 好抵赞😍
📍乳酪红石榴薯仔波波 $40/8只
系尼泊尔一款街头小食 面包内加 上乳酪、红石榴粒、香料薯蓉