2017-12-12 51 浏览
之前睇杂志已经见到呢间餐厅生煎包好出名,今日系大埔揾食期间竟然见到开咗分店,二话不说即时食返次啦。套餐一个主食再加一款小食包嘢饮,平均都系五十蚊左右,都几抵食。呢度主打小笼包,每张台都会有贴纸教你点样慢慢食,唔驶惊渌亲。小食当然系呢度最出名嘅生煎包,虽然唔系好大个,卖相金黄,记得千祈唔好大啖咬落去,因为一定会渌到个口,要慢慢吹冻先好食,生煎包内馅超多汤汁,皮唔会太厚,得两个真系唔多够喉。主食叫咗酸辣汤面,份量都算大碗,呢度嘅酸辣汤配料多,可能加咗面味道沟淡咗,个人觉得可以再辣少少,咁就更加开胃。冻豆浆只系微冻,味道唔太甜,感觉无落咁多糖健康啲。呢度不愧为生煎皇,生煎包真系好好味,下次有机会真系要试埋佢个小笼包。

冻豆浆只系微冻,味道唔太甜,感觉无落咁多糖健康啲。

2017-12-08
  • 生煎包