招聘中
更多好工 (5)
2020-10-11 100 浏览
星期五同男朋友都想happy Friday 食饭睇戏,买咗戏飞8点几就睇,就决定快快手系yoho mall食个quick dinner就算,之前见到开咗间生煎包,都几多人排队食下,就决定今晚去试试先七点左右去到,都已经有十几人排紧队等位😮😮 好彩啲枱都算转得快,等咗15分钟左右就有得入座我地叫咗份晚餐A, 贪佢咩都可以试下,再加多咗一份红油抄手同新出嘅酸菜鱼首先嚟到嘅就系生煎包,size唔算好大,大概系手掌心左右,开头以为唔系好热,点知一咬落去入边啲汁真系会辣亲条脷😛 底部煎到卜卜脆,但又唔系㶶到硬哂,每啖都系充满肉汁,我谂每人两个先啱啱好😝😝四川担担面都系有惊喜,唔止花生麻酱味,似乎仲加咗少少四川麻辣嘅花椒系入边,味道独特得嚟又唔会变咗另一样嘢,真系几surprise㗎跟餐仲有个无骨凤爪,份量都唔少,但如果可以再入味啲就好喇红油抄手都系意料之中,唔算太惊喜,但细细粒几方便最后就系酸菜鱼,见佢新推出就试下啦,开头食觉得一般段,唔够酸唔够辣,但食食下捞匀咗就愈食愈酸辣😂 同埋本身跟咗薯粉,大家够食嘅就唔洗好似我咁蒙盛盛加多咗个白饭食😂始终呢度都系食上海菜,都推荐大家先试哂啲上海嘢食,有q

生煎包

四川担担面

跟餐仲有个无骨凤爪,份量都唔少,但如果可以再入味啲就好喇
无骨凤爪

红油抄手都系意料之中,唔算太惊喜,但细细粒几方便
红油抄手

酸菜鱼

始终呢度都系食上海菜,都推荐大家先试哂啲上海嘢食,有quota先好似我咁试新嘢😝

2020-10-09
生煎包