2018-12-23
爆汗串串-食到爆汗天气冻就好想食辣野暖下个胃,竟然俾我系广华街见到间叫「爆汗串串」食四川野既餐厅,咁紧系唔可以错过,入去试下系咪真系可以食到爆汗。餐厅好贴心备有纸巾同一次性既围裙,唔惊整污糟件衫,咁我就可以不顾形象地食野。🐻冻豆浆$12用灯胆形状既樽装豆浆,有别于一般餐厅,豆浆唔会太甜,用黎解渴一流。🐻成都串串香$78/15串素菜同荤肉夹埋有成三十几款,选择都算多,最后我拣咗鱿鱼、黄喉、肥肠、秀珍菇、魔芋,我加多$10要多3串牛肉。未食都已经闻到劲香,一入口先系麻,之后就慢慢辣,虽然辣但越食越过瘾。🐻爆汗牛肉面(麻辣汤)$38牛肉份量多,入口又唔会韧,面好幼细,配上麻辣汤底,劲惹味。唔食得辣既朋友仔可以拣猪骨汤。🐻棒棒鸡$36成餐饭唯一既冷盘,以青瓜丝、鸡丝加上大量麻酱,青瓜丝劲爽,捞埋黎食成件事劲fresh。🐻成都老冰粉$15食完成晚辣野,一定要食返个老冰粉黎解辣,冰粉够晒冻,味道又唔会太甜,加上酒糟,提子干、山楂片同芝蔴,令到口感更加丰富。
冻豆浆
🐻冻豆浆$12