2015-11-03 635 浏览
年年都一定必食,就系秋冬大闸蟹!!但未必次次都帮衬同一间,但今年之后,决定每年至少帮衬一次广隆行!!其实之前都食过一次,不过已经系几年前,都冇咩印象,但都记得系正面,不过之后就一时试下呢度一时试下果度,但质素其实都几参差。今次系团购,买左12只,4至4.5两,每只HKD42!!去度拎,有基本野送埋,醋啦,紫苏叶啦同GINGER,总之买左就唔攸烦其他野,蒸同食就得!首先讲一讲个醋,平时食蟹我较钟意用甜甜地GEI醋,通常会自己落D糖煮一煮,我个人觉得好味D,而广隆行送GEI呢个醋本身已经甜甜地,我觉得可以唔使煮,落少少姜丝直接用就OK!之后就黎到重点,蟹喇!团购买的时间只有雄蟹拣(我个人钟意食雄果D油,雌其实有保证D,但冇咁特别)我结果去换购GEI时间就拎左9只雄3只雌。雌就唔使讲,3只都靓,好多膏!!!而雄都好靓,好多油而有膏,最紧要系D膏味系好香好香!!而且D肉又好新鲜
年年都一定必食,就系秋冬大闸蟹!!
今次系团购,买左12只,4至4.5两,每只HKD42!!
之后就黎到重点,蟹喇!
雌就唔使讲,3只都靓,好多膏!!!
而雄都好靓,好多油而有膏,最紧要系D膏味系好香好香!!
而且D肉又好新鲜
2015-11-01
1 分钟 (外卖自取)
用餐优惠
团购