2023-11-26
终于嚟到试虾虾烧喇!呢度嘅特色系任饮任食 3 个钟嘅流水虾同海鲜!唔止咁,仲有其他肉类、串烧、小食、熟食等等,加埋唔同口味嘅雪糕、雪条,同埋 5 大个雪柜嘅汽水、茶、啤酒任饮,真系好多选择 🍦🍻 入座时店员都好细心,会向你讲解烧烤嘅注意事项,仲会送每人一串鳗鱼串烧,手掌咁长,1cm 厚,呢串鳗鱼真系好好味 🤤 讲返流水虾,差唔多每张枱嘅旁边都有个水缸,里面放满嚟自越南或泰国嘅新鲜大头虾。佢哋真系好生猛,我哋夹起放入冰桶时,仲试过「走虾」弹出咗冰桶两次 😆 原来烧虾前将佢哋放入冰桶冻几分钟,咁烧嘅时候佢哋就唔会弹走。呢款虾嘅肉质好爽口,虾膏爆满,加少少盐烧起嚟都好好味 🦐 除咗流水虾,自助海鲜区有多款海鲜,包括贵妃蚌、鲍鱼仔、花螺、鱿鱼、带子、蚬仔、扇贝、生蚝,连原条鱼都有得畀你烧,最近加钱仲可以食埋大闸蟹放题 🦀 熟食海鲜方面,有自家腌制嘅醉虾、椒盐虾、麻辣花螺同鱼皮等! 至于串烧同其他肉类,我哋冇试过晒,因为实在有太多选择!不过都想特别讲吓有羊架、猪髀仔、土匪鸡翼、鸡软骨,甚至连台湾肠都有!蔬菜方面就有原条茄子、烧菠萝,仲有蒜蓉包,格仔饼都可以烧嚟食 🧄🧇
题外话/补充资料:
值得一提嘅系,呢度嘅烧烤炉有上下两层,方便食客可以同一时间烧烤多款食物,下层仲可以拉出嚟放串烧,呢个两层炉烧出嚟嘅食物虽然无炭烤味,但都有火烧嘅 BBQ 效果!