2022-06-21 249 浏览
一直以嚟都好钟意食章鱼小丸子, 但章鱼小丸子嘅质素可以好参差, 食过好多间难食嘅, 终于揾到呢间系爆好食既!!!一睇个menu已经好吸引, 佢同传统单一嘅章鱼小丸子唔同 , 有好多款式好多酱料任君选择 ,每一个款式嘅卖相都好诱人,令人想每一款都叫黎食。最终艰难地选择咗 和风蜜糖芥未 搭 超浓香黑松露 双拼。 可以选择六粒或者八粒, 我咁为食当然选择咗八粒,。由于系即叫即整, 所以非常非常之热辣辣, 佢嘅酱料同木鱼丝都非常之多, 酱料包裹住每一粒嘅小丸子,见到都流晒口水。终于放凉咗少少, 一咬落去,简直幸福感爆棚, 小丸子外皮焦脆,入面软糯, 绝对唔系成口面粉一团浆糊咁, 里面仲有粒粒嘅章鱼,非常足料。和风蜜糖芥末:酸酸甜甜,又带点芥末既香味,令人一食就停唔到口超浓香黑松露: 黑松露配上蛋黄酱同烧汁, 虽然黑松露味稍微被酱料盖过, 但仍然系十分美味PS 由于每一份小丸子都系即叫即整, 时间约需十五分钟, 如果周末繁忙时间多人时, 有时要等更加耐, 建议大家可以先落单, 然后到其他店扫街或买嘢饮,节省时间