2018-12-04 38 浏览
Sem尾吊颈都要抖下气,呢日行去红磡,谂住食啲下午茶,唔想食煎炸野,决定食吓豆腐花。之前已经嚟食过,好钟意黑豆豆腐花,个人觉得味道比黄豆豆腐花更香浓,特别加咗$3要红豆,红豆粒粒都好饱满,而且味道唔太甜,同豆腐花好夹💕另外再买多一碗黑芝麻糊,一舀起就知系真材实料,好杰身,食得出冇沟好多水,黑芝麻味非常浓郁,而且够香滑👍🏽👍🏽买下午茶当然要预埋屋企人,特别买咗一盒客家糍粑,$5/个,买大盒嘅话就一盒八个。唔好睇佢细细粒,原来个糯米皮做得好薄好软熟,里面全部都系黑芝麻花生砂糖馅料,馅料打磨得好幼细,芝麻炒得好香口,非常有惊喜,比起其他甜品店嘅糯米糍或擂沙丸子做得更好,下次会再帮衬🤤💕