2017-03-10 961 浏览
朋友话成日食日本菜,中菜,西餐,开始有D闷,系时候要试下新野..所以上OPENRICE特别揾左呢间食土耳其菜黎试下,地址比较难揾,因为得街号,而且唔系地铺,睇唔到个餐厅名,所以我同朋友由街头行去街尾,行左2次先揾到,环境宁静舒适,而且仲有只镇店猫猫陪玩.呢度既套餐价钱由$168~$780左右俾客人选择,基本大多系厨师安排菜色,落单前店员会问客人有咩系唔食得,岩晒我呢D选择困难既人特色沙律:一般食既沙律都系有沙律酱或者醋汁,而呢度既沙律只有盐,黑胡椒,香草,橄榄油同白芝士,用料天然,而且味道比一般既更为惹味,拌匀新鲜既蕃茄同生菜,感觉清新特别.香料烤鸡配香草饭:外皮虽然有少少烤焦左,但肉质仍保持嫩滑多汁,而且配合自制香料,食落别有一番风味,再点上乳酪酱,更添滋味,烤鸡下既香草饭,吸收左烤鸡既味道,油润浓香既米饭,三两下就俾我同朋友清碟东欧鲜奶玫瑰咖啡:呢度既咖啡系热沙上面煮,好有特色,所以一定要叫黎试下.一饮就有浓香既玫瑰味,咖啡味柔和易入口,口感有沙,几特别东欧玫瑰乳酪:同样好香浓既玫瑰味,配上征酸既乳酪,不会太甜,入口香滑牛肉肠pizza:饼皮簿而香脆,番茄酱配大量芝士,非常夹,加上
牛肉肠pizza:饼皮簿而香脆,番茄酱配大量芝士,非常夹,加上牛肉肠既香浓肉香,配埋香草,真系完美配搭,2人食份量岩岩好,唔会太腻.
炸鱼块:有蜜桃,鱼块,自制千岛酱,蕃茄,整道菜颜色吸引,味道层次丰富,先由香甜既蜜桃配上脆口鱼块同微酸蕃茄,真系一道完美呈现出色.香.味.既小食
茄子薯仔配自制乳酪:薯仔同茄子都系新鲜,似系油炸,但唔脆口,又唔会太腻,配上酸酸地既乳酪,特别开胃.
羊肉配烤饼:热辣辣既烤饼,配上适合自己份量既馅料,好玩又好食.羊肉有少少膻味,有D辣,十分惹味,夹埋香草味十足既青瓜,番茄,紫色洋葱,味道丰富
土耳其龙须糖:同平时食既龙须糖无咩分别,甜而唔黏牙,入口即溶,配上唔同味道既土耳其糖,虽然比较硬身,但味道突出,系一道特别既甜品
2017-03-08