打边炉真系我嘅all time favourite❤️❤️基本上唔理系春夏秋冬、早午晚,我都可以打边炉🍲自从之前食过一次手工火锅之后,我就迷上左啦😍所以我都会去寻觅一下仲有啲咩出色嘅手工火锅店😋-比我系网上揾到呢间讨论度几高嘅‘打边炉’😉😉净系睇个名都知啱哂我啦😇佢嘅食物望落都好高质😍而且汤底又系好吸引我~店舖装修有啲宫延风🤣而且汤底嘅器皿系铜锅黎🤗够哂特别呀🤭-1.浓汤花胶翅裙炖鸡锅 $268超级推介!一定系女生最爱呀😍😍店员会帮手将鸡肉剪开一件件~仲有再三叮嘱我地滚起要饮左碗汤先😍果然冇令我地失望,汤头十分鲜甜,有淡淡嘅翅味😋仲有大大旧嘅花胶同裙翅,起足料呀!-2.手切霜降安格斯肥牛 $198一见到会心心眼嘅牛肉😍😍雪花劲靓,入口接近即溶嘅状态😋咬一啖就有少少油脂出黎,好味道👍-3. 流沙虾丸、梅菜猪肉丸梅菜猪肉丸有少少似平时食肉饼咁,不过变成一粒丸状更加能够锁住肉汁😋流沙虾丸好好食🥺🥺我完全抗拒唔到蛋黄嘅野,加入虾丸更添一份咸香!-4.芹菜带子饺、黑松露蟹肉饺芹菜带子饺入面有原粒带子仔,本身我都有少少抗拒芹菜,不过呢个饺子嘅配搭又做得几好食🤩黑松露蟹肉饺都好出色,饺子皮超薄,晶莹剔透

1.浓汤花胶翅裙炖鸡锅 $268
浓汤花胶翅裙炖鸡锅

2.手切霜降安格斯肥牛 $198
手切霜降安格斯肥牛

3. 流沙虾丸、梅菜猪肉丸
流沙虾丸,梅菜猪肉丸

4.芹菜带子饺、黑松露蟹肉饺
芹菜带子饺,黑松露蟹肉饺

芹菜带子饺入面有原粒带子仔,本身我都有少少抗拒芹菜,不过呢个饺子嘅配搭又做得几好食🤩黑松露蟹肉饺都好出色,饺子皮超薄,晶莹剔透!黑松露味好香,仲好似加入左少少菇嘅感觉,难以形容嘅味道,但系好食同特别嘅🤩
5.椒盐黄金砖 $68
椒盐黄金砖

呢个黄金砖炸得十分脆,炸浆好薄,所以一咬就已经系滑溜溜嘅豆腐😆外层加左少少椒盐,唔会好咸,食到淡淡嘅豆香🥰
6.娃娃菜 $38
娃娃菜

7.自家制竹席茅根水,自家制香茅柠檬薏米水 $20
自家制竹席茅根水,自家制香茅柠檬薏米水

打边炉最钟意饮健康饮品😋呢两款都系自己制,饮落都好浓味,应该煲左唔少时间~如果可以大支啲就好啦❤️
总括黎讲,呢到无论汤底、食材定系饮品都好高质😍😍店员态度都十分好😋价钱都系非常合理👍👍好有冲动下星期就再过黎试下其他汤底😋
2021-09-27
浓汤花胶翅裙炖鸡锅