2018-12-20
话说宜几年都好少饮手摇既野饮,但系前排去完台湾,试过最crazy一日饮左三杯之后,发觉原来黑糖珍珠系咁好饮!一直都好怀念台湾最岩我自己口味既珍煮丹买既黑糖珍珠奶茶,但返到香港饮过几间都唔系果只味,系今日,终于比我遇返你。前两日行过TST口痕又想试饮下杯黑糖珍珠,经过宜间下站帖就买左杯试下,一见倒杯野饮就知黑糖浆十分之浓郁,挂满左成个杯,摇左我成分钟都仲未mix得哂挂杯既黑糖🔺下站帖波霸厚醇奶 $30一饮落口同珍煮珍既味道一样,黑糖味道十分之浓郁,而且入口有淡淡既㶶味,真系好好饮!而珍珠就属于偏淋既,岩哂我宜啲钟意唔洗点咬就吞落口既人,仲有系店员好窝心咁主动问我洗唔洗减甜,少甜就真系岩岩好,嗜甜既朋友可以试下全甜,可能又系另一番风味!总括而言,宜间系我饮过暂时位列第一既黑糖珍珠奶茶,大家可以一试,试完又再试!一定唔会令大家失望!👍🏻
🔺下站帖波霸厚醇奶 $30