2013-12-20
最近非常喜欢到呢间餐厅食饭,贪佢有我最爱嘅生蚝同咪有一只好好饮嘅白酒~每次去亲我都会开同一支白酒同食同一只生蚝~而且又有OUTDOOR坐,冻冻地又可以坐返入去, 环境唔错~今次同个FD想倾计,所以又黎左呢度食饭~一倾又可以倾几个钟啦~HAHA今次菜单有法国生蚝半打Murgin-其他多数我都唔食,剩系食呢只,呢只蚝有海水味,食落会食到蚝味,最后一调会食到甜味,好正~德国白酒 Muller Thuurgau-呢支白酒比较甜,我比较钟意甜,而且系出面都无得饮西斑牙火腿蜜瓜-火腿无咩味而且份量好少,应该系雪藏明太子烧鸡翼-呢个正常唔错烧带子-有D熟得滞唔够鲜甜白汁鲜菌risotto-个人好好risotto,呢间唔够正宗比较稔,但系个source就好好味!值得一试
西斑牙火腿蜜瓜-火腿无咩味而且份量好少,应该系雪藏
明太子烧鸡翼-呢个正常唔错
烧带子-有D熟得滞唔够鲜甜
题外话/补充资料:
过左十点之后有好多嘢食都半价,生蚝只要开到特定数量红/白酒都会有discount