2021-12-15
今日放假特登同男朋友入元朗行街睇戏食饭,喺荃湾入元朗好方便搭西铁一阵就到,去到元朗西铁站已经连接住大型商场,有好多野买好多嘢食,行到差唔多于是上OpenRice望吓有咩好食,见到一间有烧牛肉食又可以打边炉嘅舖头牛舞日本烧肉涮涮锅放题去到舖头见到人流不算多但当我食完大约两点嘅时候已经坐满人,好彩我今日早去唔使等位入到去地方都好大而且装修得好光猛,坐得都几舒服。我哋今次就试吓个B餐,100分钟,美国极黑和牛放题今餐好丰富又可以食烧牛肉又去食刺身又可以点食物打边炉一次过满足晒几个愿望极黑和牛,一阵已经可以食得而且脂肪比例好均匀,唔会特别肥腻令到牛肉味好突出肉质非常嫩滑,有入口即溶嘅感觉。加少少盐调一调昧仲正牛油带子带子都算厚身,味道鲜甜,入口非常爽口,有够弹牙口感一流牛舌薄切,牛舌好爽甜,而且有咬口,牛肉味都好重三文鱼刺身保留到三文鱼嘅鲜味,加上有少少脂肪,三文鱼味更加突出,食入口够晒冻好新鲜烧大虾🍤虾好鲜甜,完全唔需要调味,肉质爽口弹牙,鲜味十足。主打嘅食物都非常新鲜如果钟意食蔬菜嘅朋友,出面可以任取蔬菜洗得非常干净,又新鲜款式又多100分钟不停咁食,食到饱住个肚走最后仲去食埋雪糕,今餐真
牛舌薄切,牛舌好爽甜,而且有咬口,牛肉味都好重
烧大虾🍤虾好鲜甜,完全唔需要调味,肉质爽口弹牙,鲜味十足。
主打嘅食物都非常新鲜如果钟意食蔬菜嘅朋友,出面可以任取蔬菜洗得非常干净,又新鲜款式又多100分钟不停咁食,食到饱住个肚走最后仲去食埋雪糕,今餐真系好满足下次有机会再入元朗,一定会再嚟食过。