2015-07-04
父亲节带咗生蚝控的Daddy嚟食晚市自助餐,真系好多人,全店近乎FULL场,好彩食物都Refill得好密。呢到卖点系任食生蚝,而生蚝最忌系新鲜同卫生,见侍应都带住手套换生蚝。之前见网上D人话生蚝离壳,但啰返嚟仲系痴著个壳,温度仲系冰冻。Daddy对生蚝好有要求,虽然唔算得超好味,但蚝一D都唔腥,滑一滑,以二百几蚊价钱,质素唔错。场内仲有冷肉拼盘,Paraham,Salami,Turkey,其他海鲜,冻虾、翡翠螺、青口等,最值得赞系冻虾,大大只,咬落啖啖肉。长脚蟹咬落又比较麻烦,但有蟹味同鲜甜。熟食有羊扒、蜜糖鸡翼、烧猪仔脾等,而比较饱肚就有炒饭、阔面等,蜜糖鸡翼好入味,肉唔痴骨,好好味!望落样样甜品都好似好吸引,竟然有豆腐花添,用木筒装住,豆腐花甜而滑,好有豆味。额外加钱叫咗杯Mojito,好钟意薄荷味好浓,好有清凉感觉。总括,食物选择还算多,食得好满足!