2020-06-21
适逢今日系父亲节,又系一个星期日,本身谂住同男朋友撑枱脚,最后都系决定同佢屋企人食,于是我哋一行四人,就决定去呢个龙门一番试吓啦!见喺屋企楼下都开咗一段时间,之前又有试过佢个下午茶,果次觉得好正架!又平又抵食,个小笼包又唔错,今次过黎试多次晚市!7:30去到攞飞,8点15分左右有得入座~我哋叫咗小笼包,胡椒饼,牛肉包,松子黄鱼,椰菜回锅肉,手撕鸡冷面同埋两个酸辣汤。小笼包不错👍🏻啱啱蒸起, 啲皮可以再薄啲不过馅几好食😋汤汁都啱啱好 胡椒饼 就系炸馒头入边摆啲胡椒肉馅,胡椒味唔够,但系口感酥脆,同埋成个味都几好食,芝麻再多啲香啲会好啲。牛肉包 入边啲牛肉完全系太少,同我第一次食一样,上次过嚟系下午茶,谂住少啲都算。今次又系咁,相比起胡椒饼完全冇乜看头,个包食咗一半就算😆佢啲牛肉太少 又冇胡椒饼咁香口!松子鱼 系我最钟意食嘅🙌🏻所以特登叫咗,啲粉比较厚,可能条鱼太细都冇乜肉。个汁太甜唔够酸,不过入边啲鱼肉算系滑,同埋冇乜骨!椰菜回锅肉完全系超油腻 仲有好咸!如果佢干身啲会好啲啰。。。完全系油底!!我觉得唔好食不过男朋友屋企人觉得送饭OK⋯⋯手撕鸡冷面 完全系失败之作!!佢𠮶啲手撕鸡又少,然
7:30去到攞飞,8点15分左右有得入座~
椰菜回锅肉完全系超油腻 仲有好咸!
手撕鸡冷面 完全系失败之作!!佢𠮶啲手撕鸡又少,然后送过嚟嘅时候系冇酱汁!本身以为佢漏咗个麻酱,特登问服务员攞,最后佢俾咗支辣椒仔我哋😂(?)超劲失望!完全觉得早知唔叫仲好!最后要摆落酸辣汤入边当系汤面食。。😭
酸辣汤不过不失啦,又唔够酸又唔算太辣,胜在几足料啰啲冬菇同埋肉丝!
松子黄鱼
小笼包