.父亲节+母亲生日饭❤️我系早两星期whatsapp订枱既,我想要梳化位,阿姐态度都好好话尽量安排,因为佢地啲梳化位通常比五人以上既,咁我都明白,到时睇下有冇啦😆今日去到,好开心佢地安排到梳化位比我地,坐得舒服好多,梳化座系c字型,个个坐哂入去,好处系上菜位系唔会影响到任何人,唔洗预个位上菜👍🏼 但坐中间两个系望住对面枱既人食饭。阿姐都有礼貌,同我地讲啲碗碟系高温消毒🤣又问我地要唔要酒,冇hard sell既,之后问我地饮茶定酒,我地话茶,要普洱。睇返单写住桂花乌龙($18),我地唔识分,总之啲茶好浓好饮👍🏼👍🏼👍🏼冇茶位费,呢个茶价性价比高!我地叫左五个𩠌,每碟都好出色😋睇得出厨师都有心摆盘,同埋唔系用传统白碟上菜,有花心思。话梅骨($98)一字骨应该系煎完又焗过,外面有少少脆,肉都几嫩,唔会煮到硬哂嚡哂,同埋骨同肉比例相等(有啲餐厅几呃砰,有时得骨冇肉),话梅骨食落酸酸甜甜,同埋有话梅香。椒盐鲜鱿($128)炸衣唔厚,炸得唔油腻,应该有用吸油纸印过,食落唔会成口油。虽然椒盐味略嫌唔够重,但鱿鱼新鲜,食落唔会好硬。南瓜菠菜豆腐煲($88)上枱个阵仲好热,卜泡卜泡,好香南瓜味,南瓜菠菜搅
父亲节+母亲生日饭❤️

话梅骨($98)
话梅骨

椒盐鲜鱿($128)
椒盐鲜鱿

南瓜菠菜豆腐煲($88)
上枱个阵仲好热,卜泡卜泡,好香南瓜味,南瓜菠菜搅拌成汤,可以当南瓜菠菜汤饮,完全唔咸,豆腐有煎过,仲有大量秀珍菇,西芹,好惹味,入哂味,份量足👍🏼
南瓜菠菜豆腐煲

鲜菠萝芝士焗大虾球($198)
菠萝圈盛载住粒粒大虾球,变左虾球山,虾球底部有新鲜菠萝粒,好甜😋我食完又食。虾球有炸过,虾肉鲜嫩大大只,炸衣唔厚,炸完就放芝士上面拎去焗,每粒虾球都有芝士包围住,仲拉到长长芝士丝👍🏼原来配芝士都好食😋
鲜菠萝芝士焗大虾球

脆皮风沙鸡 半只($128)
半只份量都多,即系鸡本身系大鸡黎🤣皮真系焗(炸)到好脆,唔会有肥膏唧出黎,因为焗/炸得唔好会有好多黄肥膏(平时去酒楼饮就会食到系咁),鸡肉好嫩滑,肉质都结实,唔会系软腍既鸡肉,点上甜酸酱一齐食,劲开胃。
脆皮风沙鸡 半只

砵仔蒸丝苗白饭 ($12@)
蒸饭最有饭香!啲饭蒸得刚好,软硬适中,粒粒分明,依家比以前多左餐厅会用砵仔蒸饭,但都可遇不可求。
砵仔蒸丝苗白饭

法式焦糖炖蛋 ($58@)
大推!呢个系中西合璧甜品,黎到我地见到面头有桃胶,即刻心心眼,原来同焦糖炖蛋一齐食会咁夹😋😍焦糖够脆,炖蛋好滑,好香好浓郁既奶味,我地觉得佢系用左至少系4.0既牛乳整,我地个个都话正!重点系甜度适中,唔会焦糖又甜,炖蛋又甜,好食过糖水舖😋
法式焦糖炖蛋

整体而言,两老对今餐饭有赞冇弹,好满足食得开心。餐厅环境又舒服,店员服务又好,会encore!

味道 ★ ★ ★ ★ ☆
环境 ★ ★ ★ ★ ☆