餐厅: 蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室
资讯:

2020-06-21 169 浏览
今日爸爸节去咗试新店荃湾深水埗都有嘅苏妈开到嚟旺角入面装潢古色古香并吊上红灯笼作装饰面积颇大,座位都多入面有肉骨茶任饮,店舖会持续坐热肉骨茶主要分两派,新加坡的胡椒味较重,而马来西亚嘅较重药材味(哩个我同意),唔系人人接受到,但我不抗拒,所以都饮咗两三碗我哋嗌咗一饭一面两𩠌两小食,听落好似好多嘢咁,但其实每样嘢都唔算好大碟,4个人share唔会食到太饱-肉骨茶棒棒骨: 唔知系咪饮咗啲较热嘅肉骨茶,所以觉得呢个嘅汤底冇咁重味,至于棒棒骨啲肉索唔太到肉骨茶味,但肉质算OK腍-辣死你吗配仁当牛肉: 试咗少少个饭,系椰汁饭。但只系食到有好少嘅椰汁味(个辣酱好劲揪,冇改错名-辣死你吗👈🏽会辣到喊)-槟城亚参叻沙米线: 饮咗一小口汤,系惹味辣,唔会喺口腔停留,但落到喉咙会一直辣住㷫住🥵-椰香咖央多士: 呢个咖央多士我觉得好味,唔识形容系咩味,就系好味 XD-槟城香炸卤肉卷: 炸卤肉卷里面包住芋头同肉碎,外面用腐皮包裹住,再炸!外皮炸得够脆,里面嘅涵都几多。主要想讲啲辣酱好劲揪,个卤肉卷只系hight 咗少少,第一啖舌头已经感受到个辣度🥵个人最推系 椰香咖央多士 同 肉骨茶😆食得辣同钟意食辣嘅人

今日爸爸节去咗试新店
荃湾深水埗都有嘅苏妈开到嚟旺角
入面装潢古色古香并吊上红灯笼作装饰
面积颇大,座位都多

入面有肉骨茶任饮,店舖会持续坐热
免费肉骨茶

肉骨茶棒棒骨