2024-06-18
今次系Lisba嘅第二个爸爸节☺️当然要一家人食餐好庆祝吓🌟为咗慰劳辛劳嘅牛魔王Lisba,我哋嚟到呢间好有特色嘅日式石板烧食咗个极上之二人前套餐😋16安士和牛盛会🥩🍽️九州A4和牛前腿肉呢个石板烧主角系和牛,餐厅介绍我哋由前腿肉食起😋将佢放上烧热咗嘅石板烧两下就食得!果然系和牛😋入口即溶,Lisboy同Lisba都食到舔舔脷🌟🍽️ 澳洲和牛封门柳第二道和牛就系要食呢个充满牛味嘅澳洲和牛封门柳🥩因为薄片放喺石板烧上面烧两下就食得!劲重牛味,好Yummy!🍽️ 九州A4和牛三角胸第三款就要食和牛系九州A4和牛三角胸😍食到饱饱地好彩仲有呢只和牛味吸引到我哋😋Lisba继续努力烧俾我同Lisboy食,呢个和牛油脂分明,入口即溶,好过瘾!🍽️ 前菜三品、菇盛会其实食主菜之前呢个套餐有前菜三品俾我哋食,有炸牛奶、Wasabi海蜇同埋蟹柳😍Lisboy食个炸牛奶食到舔舔脷😋依个Wasabi海蜇就够晒野味开胃!仲有个菇盛会😍侍应表示我哋可以食完烧肉之后,攞个菇嚟吸油香味再烧更加惹味😋🍽️ 樱花虾味噌汤、日式乌冬套餐包咗好足料嘅樱花虾味噌汤,唔算太咸,Lisboy用嚟配饭食,变咗汤饭!我哋仲试埋佢哋嘅日式乌冬🍜真
🍽️九州A4和牛前腿肉
🍽️ 澳洲和牛封门柳
🍽️ 九州A4和牛三角胸
🍽️ 前菜三品、菇盛会
🍽️ 樱花虾味噌汤、日式乌冬
套餐包咗好足料嘅樱花虾味噌汤,唔算太咸,Lisboy用嚟配饭食,变咗汤饭!我哋仲试埋佢哋嘅日式乌冬🍜真系饱到上心口😂
🍽️ 日式甜品、饮品
成餐饭除咗和牛,最惊喜就系佢哋嘅甜品,系宇治抹茶配云呢拿雪糕🍨个抹茶仲要自己用手动模式打开,再倒落个雪糕度食,有得玩有得食视觉味觉一齐享受!😋
🌟我哋见到餐牌有个劲饮活动🍻只要7秒饮得晒冲绳出名嘅啤酒就可以免费送俾我哋,post IG仲有多杯😍不过Lisba话凑住Lisboy就唔想饮酒🍺免费啤酒同我哋无缘😆